ГоловнаПолітика

Російські війська не входили у Крим, вони там уже і так були, - Путін

Президент РФ вважає, що "Захід усіх нагнув, а тепер обурюється"

Російські війська не входили у Крим, вони там уже і так були, - Путін
Фото: стоп-кадр RT

Зараз при владі в Україні перебувають поплічники Гітлера. Тому "Росія не могла залишити Крим у біді".

Про це сьогодні заявив президент Росії Володимир Путін, виступаючи перед депутатами Державної думи, членами Ради Федерації, керівниками регіонів Росії та представниками громадянського суспільства.

"Легітимної влади немає, розмовляти ні з ким. Багато держорганів узурповані... Навіть потрапити на прийом до деяких міністрів можна тільки з дозволу бойовиків Майдану. І це не жарти", - заявив він.

Президент РФ заявив, що кримчани почали просити його про допомогу: "Ми не могли залишити Крим у біді, інакше це була б просто зрада. Ба більше, потрібно було допомогти створити умови для мирного волевиявлення. Щоб кримчани змогли визначити свою долю, вперше в історії".

За словами Путіна, російські військові у Криму вже давно, згідно з договором.

"Збройні сили не входили до Криму, вони там уже і так перебували, відповідно до договору. Так, ми посилили їх угруповання, але навіть не перевищили їх максимальної кількості", - заявив він.

Путін заявив, що "кримська влада (проголошуючи незалежність, - Ред.), спиралася і на косовський прецедент, який західна влада створила сама".

На підтвердження можливості відокремлення Криму Путін процитував норми міжнародного права. Президент РФ розкритикував невизнання відокремлення Криму Заходом.

"Самі написали (міжнародні закони, - Ред.), розтрубили, нагнули всіх, а тепер обурюються", - заявив Путін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram