ГоловнаПолітика

Путін: понад 95% кримчан зробили свій життєво важливий вибір

Президент РФ пообіцяв три державні мови

Путін: понад 95% кримчан зробили свій життєво важливий вибір
Фото: стоп-кадр RT

Приєднання Криму до Росії - життєво важливе, історичне рішення.

Такими словами президент Росії Володимир Путін почав своє звернення до депутатів Державної думи, членів Ради Федерації, керівників регіонів Росії та представників громадянського суспільства.

"16 березня пройшов референдум, який відповідає всім міжнародним нормам. Понад 95% населення зробило свій вибір на користь приєднання до Російської Федерації. Щоб знати, чому Крим зробив такий вибір, потрібно знати історію Криму і його відносини з Росією", - зазначив Путін.

"Тут могили російських солдатів, Севастополь - батьківщина російського Чорноморського флоту. Кожне місце в Криму святе для Росії", - сказав президент РФ.

При цьому він зазначив, що серед більш ніж 2 млн жителів Криму - 1,5 млн росіян, а серед решти частина українців і більшість кримських татар "також орієнтуються на Росію".

При цьому Путін запевнив, що в Криму будуть три рівноправні державні мови: російська, українська та кримськотатарська.

У своїй промові голова Російської держави також згадав, що з приєднанням до Росії процес повернення кримських татар на споконвічні землі нарешті буде завершено.

Зазначимо, що в залі є спікер Верховної Ради Володимир Константинов, самопроголошений прем'єр Криму Сергій Аксьонов і самопроголошений мер Севастополя Олексій Чалий. Вони сиділи біля прем'єр-міністра Росії Дмитра Медведєва. Константинов при цьому весь час сміявся і був у піднесеному настрої.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram