ГоловнаПолітика

Лавров: Путін не обіцяв Меркель відвести війська від України

Щодо переміщення військових підрозділів Росії територією РФ немає жодних обмежень

Лавров: Путін не обіцяв Меркель відвести війська від України
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін не обіцяв канцлеру Німеччини Анґелі Меркель відвести війська від кордону України, йшлося про повернення одного батальйону до місця постійної дислокації.

Про це заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров на прес-конференції в Москві з главою МЗС Казахстану, повідомляє УНІАН.

"Що стосується останньої телефонної розмови президента Путіна і канцлера Меркель, там пролунала не обіцянка. Під час цієї розмови наш президент поінформував канцлера ФРН, що після завершення навчань, які проводилися в Ростовській області, один з батальйонів, що беруть участь в цих навчаннях, повернувся до місця постійної дислокації Самарської області", - сказав Лавров.

Він також зазначив, що по мірі виконання завдань, які стояли перед учасниками навчань, інші "підрозділи також повертатимуться в місця своєї постійної дислокації".

Лавров заявив, що стосовно переміщення військових підрозділів Росії територією РФ немає жодних обмежень, і західні партнери визнають, що в правовому сенсі жодних проблем не виникає.

Раніше канцлер Німеччини Анґела Меркель після телефонної бесіди з президентом Росії Володимиром Путіним повідомила, що російський керівник поінформував її про прийняте рішення про часткове відведення російських військ від кордону з Україною.

Нагадаємо, генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен заявив, що альянс не може підтвердити відведення російських військ від кордону з Україною. "Ми, на жаль, не можемо підтвердити повідомлення, що Росія відвела свої війська. Це не те, що ми бачимо", - сказав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram