ГоловнаПолітика

Фюле сподівається на швидку візову лібералізацію з Україною

Єврокомісар сподівається, що українська влада не упустить цієї нагоди

Фюле сподівається на швидку візову лібералізацію з Україною
Фото: Макс Левин

Європейська комісія найближчим часом планує розпочати консультації з країнами-членами про переведення України на другий етап Плану з лібералізації віз.

Про це заявив журналістам у Брюсселі комісар ЄС з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле, повідомляє ЄС-плюс.

"Ми дуже скоро почнемо консультації з країнами-членами про перехід на другий етап реалізації Плану лібералізації візового режиму", - сказав він.

Комісар нагадав, що перший етап Плану передбачає внесення необхідних змін в українське законодавство, а другий етап - оцінку імплементації нового законодавства на практиці.

Фюле також зазначив, що минулого тижня обговорював це питання в рамках свого візиту в Київ, і отримав запевнення в тому, що останні необхідні законодавчі зміни ухвалять найближчим часом.

"Я сподіваюся, що українська влада не упустить цієї можливості. А з нашого боку завжди буде підтримка того, щоб українські громадяни могли їздити до Шенгену без віз", - додав комісар.

Нагадаємо, 26 березня уряд України схвалив необхідні законопроекти та нормативні акти для початку другого етапу введення безвізового режиму між Україною і Євросоюзом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram