ГоловнаПолітика

ГПУ затримала 9 підозрюваних у розстрілі активістів Майдану (Оновлено)

"Беркутівців" перевірили на детекторі брехні

ГПУ затримала 9 підозрюваних у розстрілі активістів Майдану (Оновлено)
Фото: kvedomosti.com

В.о. генпрокурора Олег Махніцький заявив, що у справі про розстріл активістів Майдану 18-20 лютого 2014 року силовики затримали дев'ятьох підозрюваних.

За даними ГПУ, серед затриманих - керівник групи снайперів. Усі затримані підозрювані - співробітники київського "Беркута", повідомляє ЛІГАБізнесІнформ з посиланням на "5 канал".

З підозрюваними провели слідчі дії і перевірили на детекторі брехні. За даними слідства, в рамках розслідування вбивств демонстрантів у центрі Києва слідчі опитали 30 тисяч співробітників правоохоронних органів, які несли службу в столиці 18-20 лютого.

Окрім того, як повідомили в ГПУ, розслідуванням установлено, що прицільний вогонь зі снайперської гвинтівки СКС (самозарядний карабін Симонова) вели з будівлі готелю "Україна". Щодо наявності снайперів в інших будівлях, зокрема Жовтневому палаці, готелі "Козацький", Будинку профспілок, дані перевіряють, повідомляє УНІАН.

Також у Генпрокуратурі зазначили, що серед декількох співробітників "Беркута" затримали командира окремого загону, підлеглі якого виконували завдання про застосування вогнепальної зброї на ураження.

Водночас у відомстві зазначили, що зараз перевіряють інформацію про можливе залучення і про причетність до розстрілу на Майдані бійців інших українських спецпідрозділів силових структур, зокрема бійців "Альфи", які входять до складу СБУ.

У прес-службі зазначили, що працівникам ГПУ довелося відновлювати всю картину й обставини, пов'язані з розстрілом людей у центрі Києва, оскільки всі документи й іншу матеріально-доказову базу знищило попереднє керівництво Генпрокуратури. Слідство триває.

Як повідомили у відомстві, найближчим часом силовики розраховують затримати інших підозрюваних у справі про розстріл майданівців.

Нагадаємо, раніше Махніцький в ефірі "5 каналу" заявив, що снайперів, які стріляли по людях на Майдані, уже встановлено, однак імена він наразі назвати не може.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram