ГоловнаПолітика

"Правий сектор" знову повідомляє про підготовку ФСБ Росії терактів в Україні

Організація заявляє, що не планує ніяких терактів

"Правий сектор" знову повідомляє про підготовку ФСБ Росії терактів в Україні
Дмитрий Ярош
Фото: www.radiosvoboda.org

Лідер "Правого сектору" Дмитро Ярош заявив, що має інформацію про підготовку ФСБ Росії терактів в Україні.

Про це він написав у своєму "Фейсбуці".

"Ми уже виступали з заявою про те, що ФСБ і, можливо, окремі представники МВС України готують теракти з метою дискредитації Правого сектору і протестного руху в цілому. На жаль, наші оперативні джерела продовжують повідомляти про ймовірність цих терактів. З огляду на це, ще раз повідомляємо, що не плануємо ніяких терактів. Якщо вони трапляться, відповідальність за них лежатиме на іноземних факторах і МВС, але аж ніяк не на нас", - заявив лідер "Правого сектору".

Нагадаємо, 7 лютого про підготовку протестувальниками терактів заявляв в.о. голови МВС Віталій Захарченко.

9 лютого Антитерористичний центр Служби безпеки України повідомив про приведення в готовність служб із боротьби з тероризмом на території держави у зв'язку зі зростанням кількості повідомлень про прояви терористичного характеру - мінування об'єктів з масовим перебуванням людей. У спецслужбі заявили про загрози вибухів, зокрема на об'єктах підвищеної небезпеки: атомних і гідроелектростанціях, міжнародних аеропортах, залізничних та автовокзалах, магістральних трубопроводах.

11 лютого міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький видав наказ про переведення на посилений режим охорони системи магістральних газопроводів країни. Як пояснила прес-служба відомства, постанову видано "з метою вживання особливих заходів щодо забезпечення функціонування системи забезпечення природним газом внутрішніх споживачів, а також належного рівня транзиту газу територією України".

12 лютого Міністерство оборони посилило охорону складів зі зброєю та боєприпасами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram