ГоловнаПолітика

Українську ГТС переводять на посилений режим охорони

Рішення ухвалено для забезпечення належного транзиту

Українську ГТС переводять на посилений режим охорони
Фото: lifedon.com.ua

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України доручило з вівторка перевести на посилений режим охорони систему магістральних газопроводів країни для забезпечення внутрішніх споживачів природним газом і здійснення його надійного транзиту.

Відповідний наказ підписав голова Міненерго Едуард Ставицький.

Згідно з документом, НАК "Нафтогаз України" доручено вжити всіх необхідних заходів для виконання наказу на підконтрольних їй підприємствах і товариствах, невідкладно реагувати в разі виникнення позаштатних ситуацій.

Держхолдинг також зобов'язаний цілодобово взаємодіяти з відповідними територіальними підрозділами Державної служби з надзвичайних ситуацій, Міністерства внутрішніх справ, координаційними групами Антитерористичного центру при регіональних органах Служби безпеки України в областях.

Раніше на сайті СБУ з'явилася заява Антитерористичного центру про те, що центр змушений оголосити готовність суб'єктів боротьби з тероризмом на території держави у зв'язку зі зростанням кількості повідомлень про прояви терористичного характеру - мінування об'єктів із масовим перебуванням людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram