ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

​Магера: висока явка на виборах завадить фальсифікації

Заступник голови ЦВК вважає, що є багато нарікань на виборчу кампанію.

​Магера: висока явка на виборах завадить фальсифікації
Фото: www.moemisto.com.ua

Заступник голови Центрвиборчкому Андрій Магера вважає, що висока явка виборців 28 жовтня може завадити масовій фальсифікації результатів виборів.

Про це він заявив сьогодні в ефірі "5 каналу".

"Треба ходити на вибори, а не сидіти вдома, перед телевізором чи у Facebook. Суспільство має бути громадянськи активним і свідомим, розуміти, що живе в цій країні, що в цій країні жити їм, дітям, їхнім онукам. До цього треба ставитися відповідально. І по-друге, повинна бути солідарність між такими громадянськи активними людьми", - сказав Магера.

Заступник голови ЦВК нагадав, що на кампанії виборів у парламент 2006-го і 2007 року було менше нарікань і з боку учасників виборчого процесу, і з боку спостерігачів.

"Причин тут багато. Мабуть, влада хотіла ці вибори провести чесно і демократично, а по-друге, політичні партії коректно ставилися одна до одної. Зараз заяви (влади) є, але я хотів би, щоб заяви збігалися з діями", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше Магера заявив, що нинішні вибори складніші, ніж дві попередні президентські та парламентські кампанії. На думку Магери, повернення мажоритарної складової додало чимало проблем. Зокрема, заступник голови ЦВК зазначив, що кандидати ще "ніколи так відкрито і самовпевнено" не підкуповували виборців.

Вибори до Верховної Ради відбудуться 28 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram