ГоловнаПолітика

Азаров вимагає повернути ТВі в кабельні мережі

Прем'єр обіцяє зробити все, щоб Україні не змогли дорікнути в обмеженні свободи слова.

Азаров вимагає повернути ТВі в кабельні мережі
Фото: Стоп-кадр с олнайн-трансляции

Прем'єр-міністр України Микола Азаров закликає провайдерів повернути телеканал ТВi в кабельні мережі.

Відповідний лист він надіслав керівникам компаній-операторів кабельних мереж, повідомляє прес-служба Кабміну.

Азаров звернувся з проханням "віднайти можливість для телеканалу ТВi здійснювати мовлення в кабельних мережах". "Свобода слова є основним принципом демократії, головним фактором розвитку суспільства, і особливо важливо її забезпечення в час, коли громадяни визначаються зі своїм вибором перед голосуванням за депутатів Верховної Ради України", - йдеться в листі прем'єра, повідомляє "Інтерфакс".

Він наголосив, що потрібно зробити все, щоб не було ні найменшого докору на адресу України в тому, що якась політична сила або якісь засоби масової інформації якось обмежені з погляду роботи на вітчизняному ринку телепродукції, надання телепослуг. "Уряд приділяв і надалі приділятиме увагу розвитку засобів масової інформації", - наголосив Азаров.

Виступаючи на нараді з розгляду питання ретрансляції програм ТОВ ТРК "Телерадіосвіт" у кабельних мережах, голова українського уряду запропонував Нацраді з питань телебачення та радіомовлення разом з кабельними операторами переглянути принципи формування пакетів на користь вітчизняних мовників і не допускати погіршення умов і покриття мовлення вітчизняних телеканалів, зокрема ТВі.

Він також запропонував застосовувати санкції на самовільне, з порушенням умов договору із замовником і без відома Нацради, вилучення провайдерами телеканалів із пакетів програм.

"Ми повинні дати раду з тією обставиною, на яку звертають нашу увагу користувачі телеканалу ТВі. Йдеться про відмову певних провайдерів під'єднати цей канал у кабельні мережі. Я звернувся з листом до всіх, хто займається цим питанням, зокрема і в Національну раду з питань телебачення і радіомовлення, щоб ми забезпечили можливість роботи цього каналу", - сказав Азаров під час наради.

У нараді також узяли участь голова Державного комітету телебачення і радіомовлення Олександр Курдинович, голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Володимир Манжосов і заступник голови МЗС Андрій Олефіров.

Нагадаємо, що телеканал ТВi заявив про вимкнення з кабельних мереж торгової марки "Тріолан", унаслідок чого можливість дивитися його передачі позбулися жителі 11 міст України. У ТВі пов'язали це з "тиском на телеканал". Опісля десятки кабельних операторів по всій Україні вимкнули канал.

Гендиректор ТВі Микола Княжицький неодноразово заявляв, що пряму вказівку кабельникам вимикати телеканал дав сам голова Нацради Манжосов.

Княжицький увійшов у передвиборний список "Батьківщини" під номером 11.

Нагадаємо, раніше Президент України Віктор Янукович доручив розібратися з припиненням трансляції ТВі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram