ГоловнаПолітика

У Житомирі СБУ викрила в хабарництві чиновницю податкової

Чиновниця вимагала чималу суму за зменшення штрафу.

У Житомирі СБУ викрила в хабарництві чиновницю податкової

У Житомирі співробітники СБУ затримали на хабарі одну з керівниць обласної Державної податкової інспекції.

Чиновниця вимагала й отримала хабар від директора одного з місцевих товариств з обмеженою відповідальністю з іноземними інвестиціями, переказує повідомлення прес-служби СБУ "Українська правда".

Встановлено, що у вересні-жовтні 2012 року під час планової виїзної документальної перевірки фінансово-господарської діяльності цього ТОВ податківці виявили низку порушень вимог чинного законодавства, за що товариство має сплатити штрафні санкції та нарахування на суму понад 500 тисяч гривень.

Для зменшення розміру штрафних нарахувань майже вдвічі - до 279 тисяч гривень - посадова особа податкової інспекції Житомира вимагала в директора ТОВ хабар у розмірі 50 тисяч гривень.

9 жовтня співробітники СБУ затримали хабарницю "на гарячому" відразу після отримання цієї суми в приміщенні бізнес-центру Житомира.

За матеріалами СБУ прокуратура Житомирської області порушила кримінальну справу за ознаками вчинення затриманою злочину, передбаченого ч.3 ст. 368 КК (одержання хабара, поєднаного з вимаганням, службовою особою, яка займає відповідальне становище).

Зараз затримана перебуває під вартою. Слідство у справі триває.

Нагадаємо, у вівторок в Івано-Франківську співробітники СБУ і прокуратури спробували затримати, нібито під час отримання хабара в розмірі 30 тисяч доларів, голову департаменту архітектури і містобудування Івано-Франківського міськвиконкому Олега Гаркота, власника будівельної компанії Володимира Балагуру і "свободівця" Онуфріїва. Однак юрба заблокувала силовиків, завадивши їм вивезти затриманих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram