ГоловнаСуспільствоЖиття

Держмитниця звільнила 28 співробітників за корупцію

17-ти чиновникам різного рангу пред'явлені звинувачення.

Держмитниця звільнила 28 співробітників за корупцію
Фото: tsn.ua

Державна митна служба України звільнила зі своїх лав 28 співробітників за вчинення службових злочинів та корупційні діяння протягом третього кварталу 2012 року. Згідно з повідомленням, ще 311 осіб були притягнуті до дисциплінарної відповідальності.

За інформацією Держмитниці, за три літні місяці співробітники антикорупційних підрозділів провели 60 розслідувань і 239 перевірок діяльності співробітників митної служби, за результатами яких порушено 13 кримінальних справ. 17 чиновникам різного рангу пред'явлені звинувачення, йдеться в повідомленні прес-служби.

За звітний період, найбільше кримінальних справ порушено щодо співробітників Харківської обласної митниці (3 кримінальні справи), Південної митниці (5 кримінальних справ) та Чернігівської митниці (2 кримінальні справи).

25% опитаних членів Європейської Бізнес Асоціації за підсумками першого півріччя 2012 року залишилися не задоволені або не зовсім задоволені рівнем професіоналізму українських митників. На їхню думку, корупція в митних органах за останні 6 місяців залишилася на тому самому рівні, як і в попередні періоди. Крім того, минулого тижня Державна митна служба звільнила з посади начальника Південної митниці Олександра Вдовиченка. У службовому кабінеті чиновника співробітниками Генеральної прокуратури України було вилучено більше ніж 870 тисяч доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram