ГоловнаПолітика

ПАРЄ: Тимошенко допоможе тільки амністія

Помилування екс-прем'єрки буде проблематичним.

ПАРЄ: Тимошенко допоможе тільки амністія
Фото: www.volynpost.com

Українська влада повинна вирішити проблему з екс-прем'єр-міністром Юлією Тимошенко і екс-головою МВС Юрієм Луценком, звинувачення щодо яких є політично мотивованими.

Про це заявила співдоповідачка ПАРЄ щодо України Майліс Репс в інтерв'ю "Коммерсанту-Украина".

"Я не буду говорити українській владі, який шлях вирішення проблеми найкращий - ні стосовно Тимошенко, ні стосовно Луценка. Але вони повинні її вирішити. Нехай знайдуть той варіант, який їм найкращий. У вас хороші юристи, у вас, як ви самі стверджуєте, є хороша судова система. Ну то зробіть щось", - сказала Репс.

Репс сказала, що кілька місяців тому відбулася дискусія з Президентом України Віктором Януковичем, під час якої він чітко заявив, що "якщо всі рівні апеляції для Юлії Тимошенко будуть пройдені, він розгляне можливість політичного рішення".

Репс вважає, що той факт, що в ЄСПЛ триває розгляд справи Тимошенко, не може служити підставою для того, щоб Янукович відкладав своє рішення.

"Ця позиція (що остаточне рішення стосовно Тимошенко має бути прийняте після вердикту ЄСПЛ - Ред.) для нас неприйнятна!" - наголосила вона. "ЄСПЛ - це не "ще один рівень" української юстиції. Всі три рівні судових інстанцій щодо газової справи в Україні вже пройдено", - констатувала вона.

Найреальніший шлях виходу зі сформованої ситуації співдоповідачка ПАРЄ вбачає в амністії, оскільки "помилування у випадку з Юлією Тимошенко буде проблематичним".

Вона зазначила, що оскільки стосовно колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка є рішення Європейського суду з прав людини про незаконне затримання, то, на її думку, український суд може переглянути його справу з метою "подальших дій". Окрім того, Репс вказала на проблеми зі здоров'ям в екс-міністра, що, на її думку, дає можливість Януковичу "вирішити проблеми".

Нагадаємо, раніше Репс повідомила, що в Парламентській асамблеї Ради Європи наразі не називають екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко і колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка політичними в'язнями, а вважають їх звинувачення політично мотивованими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram