ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Яценюк вимагає припинити терор проти опозиційних кандидатів

Політик вимагає знайти і покарати винуватих у побитті Тетяни Чорновіл.

Яценюк вимагає припинити терор проти опозиційних кандидатів
Фото: Макс Левин

Один з лідерів Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк вимагає від Президента України Віктора Януковича і секретаря Ради нацбезпеки і оборони Андрія Клюєва вжити негайних і адекватних заходів для припинення терору проти опозиційних кандидатів на виборах до Верховної Ради.

Про це Яценюк заявив на прес-конференції в Дніпропетровську.

"Ми вимагаємо негайних, наголошую - негайних, - і адекватних заходів від Президента і його службовців, зокрема секретаря РНБО Клюєва, порушити кримінальну справу про зухвалий напад на кандидата в депутати від ГО "Батьківщина" у Львові Тетяну Чорновіл. Ми вимагаємо знайти й покарати винних", - зазначив він.

"Ужиття необхідних заходів стосується Клюєва, який, згідно зі своїми службовими обов'язками, бореться з криміналом і тероризмом. А він бореться за прем'єрське крісло", - акцентував Яценюк.

Також політик зазначив, що зараз, крім шаленого адміністративного тиску, підкупу виборців, тиску на членів окружних і дільничних виборчих комісій, у передвиборному процесі склалася ситуація, "яку інакше, як криміналом, назвати не можна".

"У нас фактично щодня виборча кампанія відрізняється від попереднього дня загостренням ситуації", - підкреслив Яценюк.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що журналістку і кандидата в депутати Тетяну Чорновіл побили під час спроби з'ясувати походження фальшивих листівок від її імені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram