ГоловнаПолітика

Турчинов надав докази шахрайства Мельниченка

Екс-майор поставив на комерційну основу свої записи.

Турчинов надав докази шахрайства Мельниченка
Николай Мельниченко
Фото: Макс Левин

Один із лідерів "Батьківщини" Олександр Турчинов оприлюднив лист екс-майора Миколи Мельниченка, в якому той висловив готовність свідчити в суді про факти тиску на Юлію Тимошенко.

Про це повідомляє прес-служба БЮТ.

За словами Турчинова, на початку липня Мельниченко вийшов на сім'ю Юлії Тимошенко і передав їй лист, в якому повідомив, що має певні факти, що свідчать про прагнення тодішньої влади усунути її з політичного життя, і висловив бажання виступити з ними в суді за необхідності .

В обмін Мельниченко просив гроші та включення в список "Батьківщини".

Нічого, крім бізнесу, в цих заявах немає. Це зроблено перед виборами, щоб очорнити опозицію

— Володимир Ар'єв, нардеп від НУ-НС

"Сім'я Юлії Тимошенко і деякі колеги, на яких він виходив, відмовилися від фінансування такого свідка. Коли людина знає правду, вона повинна свідчити безкоштовно, а не ставити свої заяви на комерційну основу", - сказав Турчинов.

Цей факт, на думку Турчинова, свідчить про комерціалізацію екс-майором Мельниченком своїх записів.

"Давно вже, багато років цю людину не сприймають як серйозного свідка. Це сталося після того, як майор Мельниченко поставив на комерційну основу як свої покази, так і свої записи", - сказав Турчинов.

"Те, що в Генпрокуратури свідком виступає майор Мельниченко, який до цієї справи не має ніякого стосунку, це ознака одного - повного фіаско їхньої справи. Вони не мають ані доказів, ані матеріалів, і їхні потуги сфальсифікувати справу проти лідера опозиції стають відомі широкому загалові", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше на своїй сторінці в Facebook Мельниченко написав, що має записи розмов, на яких різні особи вказують на те, що замовником убивства Щербаня був Павло Лазаренко, а серед осіб, які платили за скоєння вбивства, була, зокрема, і екс-прем'єр Юлія Тимошенко.

У "Батьківщині" слова Мельниченка спростовують і стверджують, що його заява підготовлена на замовлення Адміністрації Президента в обмін на гарантії закриття справи проти екс-майора.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram