ГоловнаПолітика

Мельниченко: чоловік Тимошенко вмовляв звинуватити у вбивстві Щербаня Януковича

Екс-майор повідомив, що аудіозаписи хотіли сфальсифікувати.

Мельниченко: чоловік Тимошенко вмовляв звинуватити у вбивстві Щербаня Януковича
Фото: Макс Левин

Чоловік екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко Олександр пропонував колишньому майору Миколі Мельниченку сфальсифікувати дані аудіозаписів щодо інформації про вбивство нардепа Євгена Щербаня.

Про це Мельниченко написав у Facebook в суботу вранці.

"12 липня 2012 року до мене звернулася сім'я Тимошенко в особі Олександра Тимошенко з пропозицією... Маючи інформацію про можливість моїх свідчень в Америці на запит Генеральної прокуратури України, Тимошенко запропонував мені надати завідомо неправдиві показання проти Президента Віктора Януковича. Свідчити про те, що нібито саме він є замовником убивства Щербаня, що у мене нібито є запис цих розмов Януковича з Кучмою", - заявив Мельниченко.

"При цьому самі записи необхідно було сфальсифікувати, створити штучно з тих оригінальних зразків їх голосів, які в мене є", - написав екс-майор.

А замовників можна легко порахувати - подивитися, хто привласнив майно Щербаня, хто взяв під контроль його бізнес, його підприємства. І тоді буде зрозуміло, що і зараз ці люди сидять або в парламенті, або знаходяться на дуже серйозних і відповідальних посадах. І всі сліди приведуть, безумовно, до Партії регіонів.

— Перший заступник партії "Батьківщина" Олександр Турчинов

Мельниченко зазначив, що чоловік екс-прем'єра зробив йому цю пропозицію в Празі в офісі громадської організації "Українська європейська перспектива".

"Там я познайомився з Василем Данилівим (бізнесмен, соратник екс-міністра економіки Богдана Данилишина) і дізнався, що офіс належить йому. Згодом, з інших джерел інформації, мені стало відомо, що Даниліва заарештовано в Україні за підозрою в організації замаху на віце-президента "Родовід-банку" Сергія Дядечка", - зазначив екс-майор.

"Склавши докупи всі відомі мені факти злочинної діяльності кампанії Лазаренка-Тимошенко і їх кримінального оточення, я прийняв рішення відмовитися від пропозиції Олександра Тимошенко і дати правдиві показання і зробити цю заяву", - заявив екс-майор.

Нагадаємо, наприкінці листопада 2011 року представник ГПУ заявив про те, що генпрокуратура має в своєму розпорядженні незаперечні докази того, що замовне вбивство 1996 року народного депутата Євгена Щербаня було оплачено фірмами, які належали екс-прем'єру Юлії Тимошенко.

У свою чергу, захисник екс-прем'єра Сергій Власенко заявив, що звинувачення є маразмом. За його словами, ані син Щербаня Руслан, ані кілер Вадим Болотських не можуть бути свідками у цій справі. "Говорити про те, що хтось щось бачив і хтось щось чув - це повний абсурд. Мотивів ніяких не було. Хай краще скажуть, що вона вбила Кеннеді", - заявив адвокат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram