ГоловнаПолітика

Влада Києва придбала годинників на 1,2 млн грн

"Представницькі витрати" столичної влади вже становлять більше за 30 млн. грн.

Влада Києва придбала годинників на 1,2 млн грн
Фото: zn.ua

"Представницькі витрати" київської влади вже становлять більше за 30 млн. грн., тимчасом як на капітальний ремонт установ культури в столичному бюджеті-2012 передбачено лише 18 млн. грн.

2012 року за рахунок платників податків були придбані подарункові годинники на суму 1,2 млн. грн. Київському годинниковому заводу замовили 1610 нагородних годинників на ремені з написом "Від Київського міського голови" та "Від голови Київської міської державної адміністрації". Щодо останнього питань не виникає - це Олександр Попов. Але для чого годинники ще й від міського голови, якого вже немає, - загадка. До того ж середня вартість одного подарункового годинника становить 749 грн. - Майже як мінімальна місячна пенсія.

Київські чиновники також дуже люблять їздити за кордон - ясна річ, за рахунок платників податків. Цього року особливо популярними були Лондон і Канни. У британську столицю чиновники поїхали перед Євро-2012 презентувати стенд "Київ туристичний", який потім повезли в Санкт-Петербург (нагадаємо, що англійці Україну в цілому і Київ зокрема практично проігнорували). Обійшовся цей вояж в 147 тис. грн. Майже вдвічі дорожче заплатили зі столичної скарбниці за відрядження в Канни. За 32 тис. євро київські чиновники продемонстрували експозицію на виставці МІПІМ-2012, яка відбулася в Палаці фестивалів, відомому як місце проведення Каннського кінофестивалю. Площа, орендована КМДА для своєї експозиції, становила 37 квадратних метрів, вартість чотириденної оренди - 847 євро за квадрат, тобто за ціною однокімнатної квартири в Києві.

Тільки на святкування Дня Незалежності зі столичної скарбниці виділено 2,5 млн. грн. І це притому, що Попов заявляв, що сцена на Майдані і салют будуть організовані за кошти меценатів. Проте у результаті спонсором виступили київські платники податків - 1,5 млн. бюджетних гривень перерахували ТОВ "Таврійські Ігри". Співвласником цієї фірми є Микола Баграєв, народний депутат, який у березні 2011 року перейшов з фракції БЮТ у фракцію Партії регіонів.

Загалом на перераховані вище дорогі заходи Київ витратив понад 30 млн. грн. платників податків. Тим часом в бюджеті цього року на оздоровлення дітей та молоді закладено всього 21 млн. грн. На 3 млн. менше виділили на капітальний ремонт установ культури. Ну а на київські ліфти з міської скарбниці буде витрачено всього 5 млн. грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram