ГоловнаПолітика

Голоси українців оцінили в 50-300 грн

У Києві розцінки вищі.

Голоси українців оцінили в 50-300 грн
Фото: Макс Левин

Вартість голосу на нинішніх парламентських виборах - від 50 до 300 гривень. Це сума для невеликих населених пунктів - у столиці платитимуть більше.

Про це заявили в Комітеті виборців України, повідомив 5-й канал.

На думку представників КВУ, саме прямий підкуп у мажоритарних округах буде вирішальним під час голосування. Зараз спостерігачі вже зафіксували кілька фактів підкупу виборців, зокрема - у Вінницькій і Луганській областях. Втім, жодної кримінальної справи за цими епізодами - як і взагалі за фактом підкупу кандидатами за всю історію виборів в Україні - так і не порушили.

Як заявив голова КВУ Олександр Черненко, "ці вибори - дуже споживчі. Виборець дуже розчарований, він не бачить того, за кого б він хотів голосувати. А цей - хоч гроші дає. Це явище стає масовим, і якщо його зараз не зупинити, я відчуваю, що на мажоритарці в нас багато кандидатів просто куплять виборців".

Як раніше повідомляли, кандидат у нардепи по мажоритарному округу №223 у Києві Віктор Пилипишин скаржиться на те, що в його приймальні працівники міліції проводять слідчі дії. Зокрема, правоохоронці розцінили розповсюдження кухлів і пакетованого чаю з офіційною агітаційною атрибутикою Пилипишина як підкуп виборців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram