ГоловнаПолітика

Патріарх Філарет "порадив" парафіянам, за кого голосувати

Глава УПЦ КП все-таки стверджує, що церква залишається поза політикою.

Патріарх Філарет "порадив" парафіянам, за кого голосувати
Фото: odessa.net

Патріарх Київський і всієї Руси-України УПЦ КП Філарет порекомендував парафіянам голосувати за ті партії та кандидатів у депутати, які "захищають українські інтереси".

Про це він сказав 16 вересня на прес-конференції в Чернівцях, говориться в повідомленні Релігійно-інформаційної служби України.

"Хоча Київський Патріархат УПЦ на сьогодні є найбільшою Церквою, наш принцип - це невтручання в політику. Оскільки вибори - це політичний процес, наша Церква не агітує за ту чи іншу політичну партію", - зазначив Патріарх.

Однак, за його словами, для УПЦ КП "не байдуже, якою дорогою піде Україна".

"Саме тому ми даємо загальні установки, за яких кандидатів потрібно голосувати. Мова йде не про партії, а про кандидатів будь-яких партій, за яких рекомендуємо голосувати віруючим нашого Патріархату", - сказав Філарет.

"Перш за все, ми говоримо: голосуйте за ті партії і тих кандидатів, які захищають українську мову. Якщо цього кандидати не роблять, це означає, що вони проти української держави і не хочуть її захищати, тому просимо за таких не голосувати", - заявив Патріарх УПЦ КП.

Нагадаємо, в Миколаєві та Золочеві відбулися мітинги на підтримку кандидата в депутати Тараса Батенка за участю духовних осіб УПЦ Київського патріархату, УАПЦ і УГКЦ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram