ГоловнаПолітика

Кабмін наказав "силовикам" боротися з закликами до зміни влади (Документ)

Уряд обіцяє інформувати людей про виконану роботу.

Кабінет міністрів доручив СБУ, МВС, Міноборони, МНС та Держтелерадіо припинити розповсюдження матеріалів із закликами до зміни державного ладу і тероризму.

Про це йдеться в розпорядженні, розміщеному сьогодні на сайті Кабміну.

Як наголошується в документі, відповідним структурам доручено забезпечити своєчасне виявлення та припинення розповсюдження матеріалів із закликами до насильницького повалення конституційного ладу, захоплення державної влади.

Крім того, таке доручення стосується і боротьби з тероризмом.

"Забезпечити висвітлення в засобах масової інформації заходів з реалізації державної політики у сфері боротьби з тероризмом для формування в суспільстві негативного ставлення до терористичної діяльності в усіх її формах і проявах", - йдеться в документі.

Крім цього, відомства повинні припиняти замахи на територіальну цілісність і недоторканність України, до розпалювання національної, расової або релігійної ворожнечі, ненависті, до вчинення терористичних актів, дій, що загрожують громадському порядку.

Також варто зазначити, що уряд розпорядився інформувати громадськість про розкриті терористичні злочини, їх небезпечний характер і передбачену законом відповідальність за вчинення таких злочинів.

Нагадаємо, раніше Президент України Віктор Янукович доручив Міністерству внутрішніх справ розробити та впровадити програму поліпшення підготовки відповідних підрозділів органів внутрішніх справ, які можуть використовуватися при проведенні антитерористичних операцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram