ГоловнаПолітика

У мене теж є претензії до влади, - "регіонал"

Народний депутат пропонує опозиції шукати компроміси вже нині.

У мене теж є претензії до влади, - "регіонал"
Фото: vtabloid.com

Вибори - від слова "вибір". Не з того, що хочеться мати, а з того, що є в наявності. Таку думку в коментарі Інституту Горшеніна висловив Володимир Олійник, народний депутат України (ПР).

"У мене теж, наприклад, є претензії до влади, і є критика. Але є вибір. І тому сьогодні те, чим відрізняються одні від інших - очевидне. Партія регіонів - це більш конкретна політична сила, згуртованіша - ви бачите, що немає особливих протиріч. Точніше, вони є, але вони конструктивні. Я ж не кажу, що не різняться думки Президента і парламенту, але вони в конструктивному руслі. А в демократів, як правило, гординя. Кожен - керівник, і кожен намагається гнути свою лінію. Тому я можу очікувати від опозиції тільки політичної дестабілізації. А у нас якщо і є якісь непорозуміння, то ми знаходимо варіанти виходу", - сказав він.

При цьому народний депутат звернув увагу на те, що Партія регіонів робить ставку на системні зміни в країні. "Я можу перерахувати близько десятка законів, які вважаю системними законами. Кримінально-процесуальний кодекс, Податковий кодекс - так, були невдачі, але виправили помилку. Митний кодекс. А опозиція не може похвалитися тим, що вона хоч один системний документ затвердила. Без цього проводити зміни неможливо. Якщо, наприклад, у Партії регіонів більшість розуміє, що базовою для розвитку держави є економіка, і в цьому контексті в нас більше прагматизму в управлінні, то там (в опозиції, - ред.) більше авантюризму. Опозиція сьогодні перебуває в дуже цікавій ситуації - вона вже була при владі і вже не може говорити "коли ми прийдемо", вже час говорити, чому не вийшло, коли прийшли до влади. Чому не зміцнювали інститут демократії? Чому не реформували суди? У нас конструктиву більше, більше пропозицій", - вважає Володимир Олійник.

Він також зазначив, що здивований змістовною частиною програми Об'єднаної опозиції. "Там, наприклад, є такі речі: "Ми заморозимо комунальні тарифи". Тоді нехай і громадянам розтлумачать, як комунальним підприємствам - при тому, що тарифи не піднімаються, а ціни на енергоносії, труби, паливо зростають - утримати рівень комунальних послуг? Тобто, щоб була вода, ремонтували трубопроводи, щоб тепло було. Вони відповіді не дають. Дуже багато популізму. "Ми прийдемо і змінимо Конституцію". Так сьогодні беріть участь! Усе одно ми розуміємо, що без опозиції влада змінити Конституцію не може - 300 голосів потрібно. То навіщо обманювати людей і казати, що "ми підемо, ми змінимо"? Ви будете знову просити підтримки в іншої частини парламенту та суспільства. То давайте нині шукати ці компроміси", - сказав народний депутат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram