ГоловнаПолітика

Партія "УДАР" затвердила свою передвиборну програму

У програмі виділили п'ять пунктів, що складають "міцний кулак".

Партія "УДАР" затвердила свою передвиборну програму
Фото: http://kyiv.klichko.org

Партія "УДАР" Віталія Кличка затвердила програму на вибори Ради під назвою "Від успіху людини - до успіху країни".

За затвердження програми проголосували всі 263 делегати з'їзду.

Програма містить в собі комплекс соціально-економічних і політичних ініціатив.

"УДАР" у разі проходження в нову Раду виступатиме за скорочення кількості державних органів, які мають контрольні і каральні повноваження, за реалізацію принципу єдиного вікна і прозорого офісу в усіх сферах взаємодії громадянина і держави.

Також партія планує створити незалежне Антикорупційне агентство для визначення та притягнення до відповідальності корупціонерів на всіх рівнях влади.

Партія виступає за затвердження виключно пропорційної системи з відкритими списками на виборах парламенту і всіх місцевих рад.

Також пропонується ввести проведення виборів мерів міст в 2 тури і надати право голосу на місцевих виборах громадянам, яким на день голосування виповнилося 16 років.

У разі проходження в Раду "УДАР" обіцяє забезпечити соціальну допомогу на виховання дітей у малозабезпечених сім'ях до досягнення ними 15 років.

Крім того, партія виступає за збільшення бюджетних витрат на Збройні сили щонайменше до 2% ВВП, що, на їхню думку, дозволить зосередитися на технічній модернізації армії.

Партія має намір стимулювати інвестиції в сферу культури, національне книговидання, кінематограф, музику.

Програмою передбачається збільшувати бюджетну підтримку інфраструктури здорового способу життя, фізичної культури і спорту.

Лідер партії "УДАР" Віталій Кличко під час свого виступу на з'їзді зазначив, що передбачені партійним документом зміни дозволять впровадити європейські стандарти в Україні.

За його словами, партія зосереджуватиметься тільки на досяжних цілях, серед яких 5 головних напрямків. Зокрема, мова йде про знищення корупції, встановлення контролю громадян над державою, про розбудову країни рівних можливостей, надання влади місцевим громадам і досягнення європейських стандартів життя.

"Ці п'ять пунктів складають міцний кулак, і ми повинні нанести удар", - сказав він.

Нагадаємо, раніше Партія Віталія Кличка "УДАР" оголосила першу п'ятірку виборчого списку.

До нього увійшли: Віталій Кличко, лідер партії, Марія Матіос, письменниця, Павло Розенко, експерт економічних програм Центру Разумкова, Оксана Продан, екс-глава ради підприємців при Кабміні, Віталій Ковальчук, заступник голови партії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram