ГоловнаПолітика

Рада визначить перспективи скасування президентської недоторканності

Опозиція наполягає, що позбавляти імунітету потрібно не тільки депутатів, а й Президента.

Рада визначить перспективи скасування президентської недоторканності
Фото: Макс Левин

Парламент на засіданні в середу розгляне внесення до порядку поточної 10-ї сесії і скерування на висновок Конституційного Суду опозиційного законопроекту № 10530 про внесення змін до Конституції в частині обмеження недоторканності депутатів, Президента та суддів.

Про це йдеться в порядку денному парламенту.

Почне засідання Рада з розгляду ратифікації низки міжнародних договорів.

Серед них, зокрема, угода з Білоруссю про спрощений порядок переміщення на ділянці автомобільної дороги "Славутич-Чорнобильська АЕС", фінансову угода з Європейським інвестиційним банком щодо розвитку системи водопостачання Миколаєва, конвенція Ради Європи про захист дітей від сексуальної експлуатації.

Після розгляду законопроекту про обмеження недоторканності депутати ухвалять рішення щодо проекту про відновлення прав депортованих за національною ознакою.

Наприкінці порядку денного - проект постанови про створення тимчасової слідчої комісії з розслідування резонансних убивств у 1995-1998 роках у Донецькій області, в тому числі вбивства депутата Ради 2-го скликання Євгенія Щербаня.

Нагадаємо, в парламенті зареєстровано два законопроекти щодо скасування недоторканності. Один із них, який підтримує опозиція, передбачає позбавлення імунітету і нардепів, і Президента. Цей документ іще не розглядав КС, що необхідно для його затвердження.

Підтримуваний більшістю другий законопроект таку процедуру пройшов, він обмежує недоторканність депутатів, проте імунітет Президента не зачіпає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram