ГоловнаПолітика

В Одеській області депутати побили журналіста

Кореспондент газети "ИзбирКом" Анатолій Тіорі прийшов на засідання земельної комісії Котовської міськради.

В Одеській області депутати побили журналіста
Фото: www.obozrevatel.com

Члени фракції Партії регіонів у Котовській міськраді під час спільного засідання депутатських комісій напали на Анатолія Тіорі - журналіста газети "ИзбирКом".

Про це йдеться в заяві Комітету виборців України.

Як повідомляють, секретар міськради Петро Обертайло при журналістах "демонстративно порекомендував депутатам розглядати вдома питання, що стосуються земельних відносин, а не на засіданні комісії". Крім того, всі спірні питання депутати вирішили перед кожним пленарним засіданням сесії розглядати на спільному засіданні постійних комісій, яке Обертайло оголосив "робочим заходом для навчання депутатів, щоб позбутися настирливих журналістів".

На останньому спільному засіданні комісій міськради Обертайло заявив, що "цей захід - не засідання комісій, а навчання депутатів", і зажадав, щоб Тіорі і представник однієї з громадських організацій Котовська покинули зал. Коли ж ті відмовилися, секретар міськради запропонував депутатам самим вигнати гостей.

На заклик секретаря ради відгукнулися п'ятеро регіоналів на чолі з Наталією Войцеховською, які накинулися на Тіору, вирвали в нього журналістське посвідчення, портмоне, торбу і викинули в коридор. Кореспондент залишився в залі і викликав міліцію.

За цими фактами журналісти подали відповідні звернення в міліцію та прокуратуру, проте "правоохоронні органи, по суті, залишали заяви без належної уваги".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram