ГоловнаПолітика

Єфремов очікує позбавлення депутатів імунітету вже восени

ПР відкинула зняття недоторканності з Президента.

Єфремов очікує позбавлення депутатів імунітету вже восени
Фото: http://donbass.ua

Голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що депутати планують вийти на остаточне голосування щодо закону про скасування недоторканності у вересні.

Про це він повідомив на брифінгу в кулуарах Верховної Ради у вівторок, 19 червня, повідомляє прес-служба ПР.

Коментуючи ситуацію з існуванням двох законопроектів щодо цього питання, Єфремов зазначив: "Нас намагаються ввести в оману. У нас є законопроект, який може бути проголосований до виборів і може позбавити депутатської недоторканності депутатський корпус. Як на мене, ми повинні проголосувати за цей законопроект".

Політик сказав, що депутати від опозиції, в тому числі в профільному комітеті, роблять усе можливе, щоб цей законопроект не потрапив до сесійної зали. Він зазначив: якщо 5 липня Верховна Рада підтримає цей законопроект, то на початку осені можна буде голосувати за нього конституційною більшістю.

"Якщо ми 5 липня проголосуємо за нашим законопроектом, який уже більш ніж два роки перебуває в роботі, то в нас є можливість восени, у вересні, остаточно поставити крапку в цьому питанні", - повідомив парламентарій.

"Нам же пропонують іти за другим варіантом - знову вносять законопроект, який змішує недоторканність Президента, депутатську недоторканність, недоторканність суддів, усе запускають по великому колу, заздалегідь передбачаючи результат, який дасть Конституційний Суд", - зазначив політик.

На думку Олександра Єфремова, фракція Партії регіонів іще обговорить це питання і не дозволить втягнути себе в гру, яку їй нав'язують. "... Ми в цю гру бавитися не будемо. Ми наполягатимемо, щоб було прийнято наш законопроект щодо позбавлення депутатської недоторканності, і це буде чесно щодо наших виборців", - додав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram