ГоловнаПолітика

"Наша Україна", УНП, КУН і "Собор" об'єднуються в одну партію

Переговори буде завершено до кінця тижня.

"Наша Україна", УНП, КУН і "Собор" об'єднуються в одну партію
Юрий Костенко
Фото: kyivpost.ua

Переговори з об'єднання Української народної партії, партії "Наша Україна", Конгресу українських націоналістів та громадянської платформи "Собор" в єдину праву партію перебувають на завершальній стадії.

Про це повідомив лідер УНП Юрій Костенко в експрес-інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

"Завершуються переговори з усіма правими політичними і патріотичними силами. Ці переговори будуть завершені до кінця тижня. 25 червня відбудеться прес-конференція із цього приводу", - сказав він.

Окрім того, наголосив політик, триває робота з громадськими організаціями "Просвіта", "Меморіал", зі Спілкою офіцерів України, Спілкою ветеранів України, а також громадськими організаціями, які займаються економічними проблемами в аграрному, медичному секторі, в секторі культури чи освіти.

За його словами, вже є декларація, яку підписали партійні утворення. "У цій декларації ми говоримо про те, що не задовольняє державу і які перед державою стоять проблеми, а також говоримо про те, як ми бачимо вирішення цих проблем", - зазначив Костенко.

Він додав, що йдеться про формування правої політики "на засадах національного інтересу, на засадах інтересу національного виробника".

Відповідаючи на запитання, яке місце може зайняти в новій партії лідер "Нашої України" Віктор Ющенко, Костенко сказав, що Ющенко готовий зайняти те місце в списку, "яке потрібно буде для того, щоб цей список давав українцям мотивацію для голосування".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram