ГоловнаПолітика

Костенко веде переговори з Ющенком про об'єднання на виборах

Політик критично налаштований до широкого опозиційного об'єднання.

Костенко веде переговори з Ющенком про об'єднання на виборах
Фото: kyivpost.ua

Лідер Української народної партії, депутат із блоку НУ-НС Юрій Костенко заявив, що правоцентристські партії мають намір об'єднатися для спільної участі в парламентських виборах.

Про це лідер Української народної партії сказав в інтерв'ю Радіо Свобода.

"Українська народна партія не веде переговорів із лівоцентристською "Батьківщиною", тому що це - не наша ідеологія, це - не наші політичні пріоритети. Ми ведемо переговори напередодні виборів із близькими за ідеологією політичними партіями", - зазначив Костенко.

До них, за словами політика, належать "Наша Україна", Конгрес українських націоналістів, "Собор" і Республікансько-християнська партія.

При цьому Костенко наголосив, що до широкого опозиційного об'єднання він ставиться критично, оскільки, згідно з попереднім досвідом, без ідеологічної близькості такі союзи не дають позитивних результатів.

Політик також зазначив, що "наростає кількість громадян, які за своєю позицією належать до класичних правоцентристів - це 10-15%, які хочуть бачити і на виборах, і в українській політиці те правоцентристське об'єднання, яке ми створюємо".

Нагадаємо, партії "Фронт Змін" і "Батьківщина" 23 квітня офіційно створили Об'єднану опозицію, в яку, крім них, увійшли ще 4 партії: Народний Рух України, партії "Народна Самооборона", "За Україну!" і "Реформи і Порядок".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram