ГоловнаСвіт

Головний спостерігач ООН в Сирії засуджує конфліктуючі сторони

Миротворці піддають своє життя загрозі.

Головний спостерігач ООН в Сирії засуджує конфліктуючі сторони
архивное фото
Фото: http://www.ridus.ru

Глава наглядової місії ООН в Сирії генерал-майор Роберт Муд заявив у п'ятницю, що країна наближається до вирішення конфлікту військовим шляхом, а не до прагнення до мирного переходу влади.

Про це повідомляє Reuters 15-го червня.

"Здається, (Сирія) не хоче здійснювати мирний перехід (влади). Замість цього вона рухається до військового вирішення (конфлікту)", - сказав Муд.

Норвежець не пояснив, про яку сторону сирійського конфлікту йде мова, але пізніше сказав, що мав на увазі як урядові війська президента Башара аль-Асада, так і повстанців.

"Насильство протягом останніх десяти днів посилилося, знову з готовністю обох сторін, з втратами з обох сторін і зі значним ризиком для наших спостерігачів", - сказав він.

Нагадаємо, спостерігачі ООН з 7-го червня намагалися дістатися до міста Хаффа, де тривали бої сирійської армії з активістами опозиції. Це не вдавалося через опір з боку розлюченого натовпу місцевих жителів і перешкод з боку військових. За словами учасників антиурядових акцій в Сирії, з моменту початку виступів проти режиму Асада в березні 2011 року загинуло щонайменше 15 тисяч осіб, проте сірійська влада оскаржує ці цифри.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram