ГоловнаСвіт

В Іраку обстріляли шиїтських паломників

Є жертви.

В Іраку обстріляли шиїтських паломників
архивное фото
Фото: thewe.cc

Поліція Іраку заявила, що в неділю в столиці Іраку, Багдаді, внаслідок мінометного обстрілу площі, яка була заповнена шиїтськими мусульманськими паломниками, загинули щонайменше шестеро людей і 38 отримали поранення.

Про це повідомляє Reuters 11-го червня.

Недільний напад стався на площі в районі Кадхімія на північному заході Багдада, де паломники зібралися напередодні релігійного свята на честь річниці з дня смерті шиїтського середньовічного імама Муси аль-Кадима. Джерела в поліції заявили, що кількість загиблих може збільшитися.

Хоча в цілому насильство в Іраку скоротилася, сунітські ісламістські повстанці, пов'язані з "Аль-Каїдою", продовжують нападати на шиїтську частину мусульманського населення країни. Релігійна напруженість в Іраку збільшилася після виведення американських військ в грудні 2011-го. Розбіжності між шиїтським, сунітським і курдським блоками призвели до політичної кризи. Тривалі напади загрожують зірвати операцію з розділення влади між блоками.

Поліцейське джерело повідомило, що сили безпеки країни введено в стан підвищеної боєготовності. У спробі запобігти подальшим нападам на паломників, що йдуть до храму імама Муси аль-Кадима, площу оточила поліція. Проїзд транспортних засобів, за винятком машин аварійних служб, також заборонено.

2005 року під час паломництва до храму аль-Кадима було вбито близько 1000 осіб.

Група, яка відстежує он-лайн-спілкування серед терористичних груп країни заявила, що в неділю філія "Аль-Каїди" в Іраку взяла на себе відповідальність за напад на урядовий Шиїтський фонд, який керує шиїтськими релігійними та культурними об'єктами. В результаті нападу, скоєного 4-го червня, було вбито 26 осіб і понад 190 людей отримали поранення.

Американський сайт Intelligence Group заявив, що група Ісламська держава Ірак (ISI) у своїх заявах на ісламістських сайтах також повідомляла, що вчинила 39 інших нападів на іракські сили безпеки та чиновників у Багдаді між 24 березня і 21 травня 2012 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram