ГоловнаСвіт

Ірак закупив 500 багатоцільових транспортерів

Контракт на поставку бронетранспортерів було укладено 31 травня 2012 року.

Ірак закупив 500 багатоцільових транспортерів
МТ-ЛБ в Болгарии
Фото: Lenta.ru

Міністерство оборони Іраку уклало з болгарською компанією ТЕРЕМ контракт на поставку понад 500 багатоцільових транспортерів МТ-ЛБ. Сума операції становила 150 млн левів (95,3 мільйона доларів). За даними агентства, перший МТ-ЛБ болгарського виробництва найближчим часом буде відправлено до Іраку для проходження випробувань.

Контракт на поставку бронетранспортерів укладено 31 травня 2012 року. Його підписали міністр оборони Болгарії Бойко Борисов і його іракський колега Садун ал-Дулаймі (Sadun al-Dulaymi). Виконанням замовлення займатиметься болгарський ремонтний завод "ТЕРЕМ-Хан Крум" у Тирговіште. Інші подробиці операції не уточнюють.

Бронетранспортер МТ-ЛБ, розроблений у першій половині 1960-х років, стоїть на озброєнні з 1964 року. За часів СРСР виробництво машини було розгорнуто в Україні, в Польщі та Болгарії, а також відкрито лінію з ліцензійного збирання в Швеції. На озброєнні Болгарії нині стоять, за різними оцінками, від 700 до 1297 бронетранспортерів МТ-ЛБ.

Багатоцільовий транспортер масою 9,7 тонни оснащено металевою катаної бронею і здатний розвивати швидкість до 61 кілометра на годину. Запас ходу машини становить 500 кілометрів. МТ-ЛБ призначений для транспортування людей і вантажів, а також для використання як артилерійського тягача.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram