ГоловнаСвіт

Воєнізоване угруповання взяло на себе вбивство 13 осіб у Сирії

Сирійських солдатів катували і стратили.

 Воєнізоване угруповання взяло на себе вбивство 13 осіб у Сирії
Архивное фото
Фото: anna-news.info

Воєнізоване угруповання Фронт Аль-Нусра взяло на себе відповідальність за розстріл 13 осіб, чиї тіла знайшли зв'язаними в східній частині Сирії минулого місяця.

Про це повідомляє Reuters.

Спостерігачі ООН заявили минулого місяця, що 13 тіл виявлено в поселенні Ассукар, приблизно за 50 км на схід від Дейр аль-Зор. Людей зв'язали і стратили. Головний спостерігач ООН генерал-майор Роберт Муд засудив убивства, але не звинуватив ні одну сторону сирійського конфлікту в їх скоєнні.

Раніше повстанці заявляли, що вбиті були військовими перебіжчиками, які загинули від рук урядових військ президента Башара Асада. Але бойовики з Фронту Аль-Нусра стверджують, що вбиті належали до сирійської служби безпеки. Угруповання заявило, що схопило і допитало групу людей у східному місті Дейр аль-Зор 29 травня, а коли вони зізналися у злочинах, "справедливо" покарало їх смертю.

"Бог дозволив східним левам (бойовикам Фронту Аль-Нусра) в Дейр аль-Зор... розірвати горло групі собак із силових структур (урядових військ) і бандитам. Тринадцять із цих злочинців були затримані... Кожного спіткав жахливий кінець і жахлива доля", - йдеться в заяві, розміщеній на ісламістському веб-форумі.

Зараз неможливо перевірити заяву угруповання, про яке не було відомо, доки воно не взяло на себе відповідальність за серію вибухів у Дамаску і в Алеппо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram