ГоловнаСвіт

Винесення вироку у справі Брейвіка може затягнутися

"Норвезькому стрільцеві" загрожує 21 рік в'язниці.

Винесення вироку у справі Брейвіка може затягнутися

Вирок у справі "норвезького стрільця" Андерса Брейвіка, обвинуваченого у вбивстві 77 осіб, можуть виголосити 20 липня або 24 серпня.

Про це повідомило у вівторок агентство Франс Прес з посиланням на заяву представників суду.

"Нам ще достеменно не відомо, коли буде винесено вирок, але не варто очікувати його раніше за 20 липня. Інша можлива дата винесення вироку - 24 серпня", - цитує агентство заяву, опубліковану на сайті відомства.

Раніше повідомляли, що вирок може бути оголошено 20 липня, проте офіційного підтвердження цієї інформації не було. Як зазначає агентство, відтермінування, можливо, зумовлене вирішенням організаційних питань.

Зазначимо, процес у справі Брейвіка відбувається в окружному суді столиці Норвегії з 16 квітня. Підсудного звинувачують у тому, що 22 липня 2011 року він організував вибух в урядовому кварталі Осло, внаслідок якого загинули вісім осіб, і розстріляв 69 осіб у молодіжному таборі Робітничої партії Норвегії на острові Утойя.

Відразу ж після перших допитів Брейвік зізнався у скоєнні терактів. Наприкінці квітня екстремістові було призначено третю психіатричну експертизу. Якщо Брейвіка визнають осудним, йому загрожує ув'язнення терміном до 21 року, яке потім можуть продовжити. Якщо ж суд визнає терориста душевнохворим, його можуть відправити на довічне лікування в психіатричну клініку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram