ГоловнаСвіт

G20 може натиснути на Німеччину

Німеччина має нарощувати видатки.

G20 може натиснути на Німеччину
Фото: http://www.toonpool.com

Німеччина може опинитися під тиском групи 20 найбільших світових економік (G20), які вимагатимуть від неї нарощувати витрати, щоб стимулювати світове економічне зростання.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на представника G20 в Азії.

Чиновник, який говорив на умовах анонімності, оскільки він не уповноважений публічно говорити про обговорення в G20, підкреслив відповідальність Німеччини як економічного двигуна зони євро. Він також навів Канаду в якості іншої нації з "фінансовим потенціалом" для нарощування витрат на рівні G20.

"Країнам зі стійким фінансовим становищем буде запропоновано збільшити видатки на рівні G20. Зараз Німеччина та Канада можуть розглядатися як такі, що мають фінансові можливості серед країн з розвиненою економікою", - сказав чиновник.

Інше джерело, знайоме з переговорами за лаштунками G20, сказало, що йому нічого невідомо про плани групи щодо скликання екстреної телефонної конференції з глобального фінансово-економічного прогнозу.

G7 проведе свою власну телефонну конференцію пізніше ніж 5-го травня. А наступна зустріч лідерів економік G20 відбудеться на саміті 18-19 червня в Мексиці.

Німеччина як найсильніший член єврозони стикається зі зростаючим тиском всередині і за межами Європи. Від неї вимагають стимулювання світового економічного зростання, а не жорсткої економії бюджетних коштів, з метою запобігти розпаду єдиної валюти й уникнути ще однієї світової фінансової кризи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram