ГоловнаСвіт

Флотилію на честь ювілею Єлизавети II внесли до Книги Гіннесса

Процесію транслювали в прямому ефірі на гігантських екранах у 22 містах Великобританії.

Флотилію на честь ювілею Єлизавети II внесли до Книги Гіннесса
Баржа Spirit of Chartwell на Темзе
Фото: Lenta.ru

Флотилія на Темзі, що проходила 3 червня в честь святкування 60-річного правління королеви Єлизавети II, потрапила до Книги рекордів Гіннесса як найбільша хода суден у світі.

В урочистій річковий процесії взяли участь близько тисячі суден. Сама Єлизавета II, а також інші члени королівської сім'ї перебували на борту королівської баржі "Спірит оф Чартуелл", яку було відреставровано спеціально до урочистостей.

Захід тривав майже три з половиною години. Загальне число учасників флотилії становило 20 тисяч осіб, а за її пересуванням стежило близько 1,2 мільйона глядачів. Процесію також транслювали в прямому ефірі на гігантських екранах у 22 містах Великобританії.

Хода флотилії на Темзі стала центральною подією святкування ювілею королеви Єлизавети II, яке почалося 2 червня і триватиме до вівторка, 5 червня. Увечері в неділю урочистості завершилися рок-концертом на площі перед Букінгемським палацом і святковим салютом.

Королева Єлизавета II вступила на британський престол 1952 року. Її правління на цей момент є другим за тривалістю за всю історію Великобританії, поступаючись лише правлінню королеви Вікторії, яка провела на троні 63 роки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram