ГоловнаЕкономікаФінанси

Мавроді вводить у МММ "надзвичайні" заходи

Він запустив операцію "Фенікс".

Мавроді вводить у МММ "надзвичайні" заходи
Фото: obozrevatel.com

Засновник фінансової піраміди "МММ-2011" Сергій Мавроді вирішив вжити "надзвичайних" заходів для її захисту від претензій правоохоронних органів.

Із метою протистояти активності влади з протидії його "системі" він вирішив кардинально знизити "прибутковість" вкладень, позбавитися від колективних рахунків і відійти від керівництва.

"Шановні учасники! Доводжу до Вашого відома, що у зв'язку з усіма цими останніми подіями (безперервні провокації і істерики в пресі, щораз більшу активність влади щодо протидії системі в низці країн: нагальна підготовка законів проти пірамід, блокування рахунків, прямий тиск на керівників тощо), я запускаю операцію "Фенікс", - ідеться в заяві Мавроді, розміщеній у середу на сайті "МММ-2011".

Для досягнення поставленої мети з 23 травня Мавроді оголосив уведення в "системі" надзвичайних заходів. Окрім відмови від колективних рахунків, вони передбачають зниження "прибутковості" по вкладеннях з 40% до 10% на місяць і ліквідацію "збиткових" структур.

При цьому на час надзвичайного стану засновник системи відмовляється від керівництва. Керівником операції "Фенікс" він призначив якогось Костянтина Константинова, якому надав "практично необмежені, диктаторські по суті повноваження" - "знімати на свій розсуд будь-яких керівників, позбавляти їх усього і вся, виганяти з системи тощо" . Свій вибір він пояснив тим, що йому вдалося створити найуспішнішу структуру.

Нагадаємо, в Україні пропонують ввести кримінальну відповідальність за створення, використання або сприяння розвитку фінансових пірамід.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram