ГоловнаПолітика

Власенко: Тимошенко не дають вийти з голодування

Екс-прем'єру відмовилися передати соки.

Власенко: Тимошенко не дають вийти з голодування
Фото: byut.com.ua

Захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко заявив, що екс-прем'єр досі не може почати нормальний вихід із голодування через те, що тюремники не передають їй відповідні продукти.

Про це він повідомив сьогодні на прес-конференції, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

За його словами, Державна пенітенціарна служба поширює цинічні заяви про те, що Юлія Тимошенко отримує всі необхідні передачі від родичів.

"Тюремники відмовилися передати Ю. Тимошенко всі продукти, необхідні для належного виходу з голодування, зокрема соки, які потрібно вживати перші три дні. Вони взяли тільки ті продукти, які необхідно вживати на третій, четвертий день виходу з голодування, але при цьому соки, які їй потрібні зараз, не взяли. Тобто вони роблять усе можливе, щоб Юлія Тимошенко не могла нормально вийти з голодування", - зазначив С. Власенко.

При цьому він переконаний, що все це роблять свідомо, спеціально створюють такі умови, за яких лікування Тимошенко в харківській лікарні "Укрзалізниці" стає неможливим.

Власенко повідомив, що вчора йому вдалося поговорити з Юлією Тимошенко лише 20 хвилин, "але те, що вона розповіла, шокує і вражає: в її палаті три камери відеоспостереження, всі вікна заклеєно плівкою, через яку не можна спостерігати, що відбувається ззовні, вікна не відчиняються".

Сергій Власенко також назвав дезінформацією заяви про те, що Юлія Тимошенко нібито відмовляється від аналізу крові.

За його словами, екс-прем'єр готова дозволити незалежним лікарям у будь-який час узяти кров.

"Але як можна віддавати аналіз крові експертам, які вчора сказали, що екс-прем'єр сама себе побила?" - обурився він.

Захисник також повідомив, що рахунок за лікування Ю. Тимошенко, який виставить німецька клініка "Шаріте", оплатить сім'я екс-прем'єр-міністра, "щоб не було інсинуацій і спекуляцій щодо цього питання".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram