ГоловнаПолітика

Янукович: пауза у відносинах між Україною та ЄС піде на користь

Президент стверджує, що Україна дасть собі раду з наявними проблемами.

Янукович: пауза у відносинах між Україною та ЄС піде на користь
Фото: poltava.pl.ua

Пауза, яку взяв Європейський Союз у відносинах з Україною, піде на користь обом сторонам.

Про це сказав Президент України Віктор Янукович сьогодні під час зустрічі з президентом Республіки Молдова Ніколає Тімофті, повідомляє прес-служба голови держави.

Янукович нагадав, що між Україною та Європейським Союзом підготовлено

Угоду про асоціацію та створення зони вільної торгівлі.

"Зараз, я сказав би так, ЄС запропонував паузу. І я так розумію, що вона піде на користь - ця пауза - і Україні, і Європейському Союзу", - сказав Президент.

При цьому Янукович висловив упевненість, що Україна дасть собі раду з наявними проблемами. "Ми розберемося в тих проблемах, які в нас є, і я думаю, що відповідь тут буде лежати насамперед у правовій площині", - сказав Янукович.

При цьому він висловив переконання, що "політизація цього питання має тимчасовий характер". Янукович переконаний, що відповідь на наявні проблеми повинні дати юристи, а влада має лише створити відповідні умови.

Нагадаємо,

президент Молдови Ніколає Тімофті прибув в Україну для зустрічей із владою. Перед цим Тімофті мав намір відвідати Україну для участі в саміті країн Центральної Європи в Ялті (Крим) 11-12 травня, але саміт було скасовано.

У саміті очікувалася участь голів 10 держав, але свій намір відвідати його підтвердили тільки президенти Молдови, Польщі, Словаччини та Литви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram