ГоловнаПолітика

Тюремники почали звертатися до в'язнів на "Ви", - Усов

Після фільму про Лук'янівське СІЗО.

Тюремники почали звертатися до в'язнів на "Ви", - Усов
Фото: liga.net

Автор фільму "Лук'янівка. Тюрма №1" Костянтин Усов заявляє про поліпшення умов утримання ув'язнених у СІЗО після виходу його фільму.

Про це журналіст програми розслідувань "Знак оклику" написав на своїй сторінці у Facebook.

"Останні новини з Лук'янівки: позапланові обшуки позаду. Центральний апарат Пенітенціарної служби скромно ходить по камерах, виявляє порушення умов утримання і вживає заходів. Уперше за 20 років роботи українські тюремники почали звертатися до в'язнів на "Ви". Так, комусь це може здатись дрібницею. Але насправді це і є переломний момент", - зазначив Костянтин Усов.

Нагадаємо, у

спецпроекті "Лук'янівка. Тюрма №1" було показано побут в'язнів Київського СІЗО №13, відомого як Лук'янівська в'язниця.

Фільм отримав громадський резонанс і спричинив дискусії в журналістському середовищі. Окремі блогери звинуватили Усова в тому, що він скористався довірою героїв свого фільму й ускладнив умови їхнього перебування в СІЗО. Сам журналіст запевнив, що далі ще ретельніше, ніж досі, стежить за ситуацією в ізоляторі.

Одним із наслідків розслідування стало те, що прокуратура міста Києва провела перевірку і 12 квітня порушила кримінальну справу за фактом службової недбалості посадових осіб Київського слідчого ізолятора. Перед тим, 10 квітня, усунули в.о. начальника СІЗО Євгена Домбровського.

Кабінет Міністрів виділив Державній пенітенціарній службі 1,5 млн грн на будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт будівель і споруд Київського слідчого ізолятора.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram