ГоловнаПолітика

Суд відмовив Луценкові в усуненні судді

Пославшись на Кримінально-процесуальний кодекс.

Суд відмовив Луценкові в усуненні судді
Фото: Макс Левин

Печерський районний суд Києва відмовився задовольнити заяву екс-міністра Юрія Луценка про усунення головуючої судді у справі про незаконне стеження в рамках кримінальної справи про отруєння колишнього президента Віктора Ющенка Ганни Медушевської.

Таке рішення оголосила сама Медушевська.

Вона уточнила, що заявлене усунення не містить даних, які передбачає Кримінально-процесуальний кодекс, і тому суд визнав клопотання безпідставним і залишив його без задоволення.

При цьому Луценко повторно заявив усунення і наполягає на тому, щоб його справу розглядала колегія суддів, а не одна суддя, як це відбувається зараз.

Нагадаємо, раніше колишній міністр уже заявляв усунення головуючої у справі судді Ганни Медушевської. Серед інших аргументів Луценко зазначив, що він має дані про те, що його заразили у слідчому ізоляторі вірусним гепатитом, а за сприяння судді Медушевської інформацію про це приховували.

Як відомо, в січні

суд виділив в окреме провадження справу про звинувачення Луценка, а також підсудних Володимира Тарасенка й Олега Павленова в незаконному стеженні в рамках справи про отруєння Ющенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram