ГоловнаПолітика

Луценко влаштував словесну перепалку із суддею

Екс-міністр подав заяву про знайомство із суддею.

Луценко влаштував словесну перепалку із суддею
Фото: Макс Левин

У Печерському суді Києва відбувається слухання третього епізоду кримінальної справи проти Юрія Луценка, який виділено в окрему справу.

Судове засідання у справі Юрія Луценка розпочалося полемікою із суддею Ганною Медушевською.

Коли суддя оголосила засідання відкритим і попросила Луценка представитися, щоб установити його особу, екс-міністр заперечив.

"Для початку я прошу вас назвати себе, щоб я знав, кому я представляюся. А також прошу надати дані комп'ютерного відбору суддів, щоб я знав, на якій підставі ви слухаєте мою справу", - сказав він.

Медушевська пояснила, що, згідно з порядком, спочатку встановлюють особи учасників процесу, потім називають склад суду. Луценка це не задовольнило. "Будь-хто може вдягти мантію і сказати, що він суддя. Прошу надати мені документи, щоб я міг звертатися до вас "Ваша честь", - сказав екс-міністр.

"Це можна вважати вашою заявою про усунення?" - запитала суддя.

"Ні, це можна вважати моєю заявою про знайомство. Як я можу просити вашого відхилення, якщо я не знаю, хто ви?" - парирував підсудний. Надалі Луценко звертався до судді не інакше, як "пані, що відмовилася представитися".

На питання про місце реєстрації Луценко відповів: "У Лук'янівському СІЗО". Крім цього, відповідаючи на запитання судді про те, чи має він судимості, Луценко сказав: "Вашими ж стараннями - так".

Через кілька хвилин суддя пішла в дорадчу кімнату, щоб ухвалити рішення. Навздогін підсудний сказав: "Не перетворюйтеся на Вовка! (Сергій Вовк оголосив Луценкові обвинувальний вирок, - Ред.)".

Нагадаємо, суть звинувачення за цим епізодом полягає в тому, що Луценко на посаді міністра внутрішніх справ у рамках розслідування отруєння кандидата в президенти Віктора Ющенка санкціонував незаконне стеження за водієм екс-заступника голови СБУ Сацюка Валентином Давиденком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram