ГоловнаПолітика

Тушки

Тушки
Фото: Макс Левин

У Генпрокуратурі порівнюють заяву бютівця Романа Забзалюка про хабар за перехід в іншу фракцію з відносинами сусідів.

Так, заступник Генпрокурора відповів на запитання про те, чому в Генпрокуратурі не порушили кримінальну справу за заявою Р. Забзалюка, якому депутат Ігор Рибаков дав хабар у розмірі 450 000 доларів за вихід із БЮТ.

"Те, що він сказав, буцім це хабар, не привід порушувати кримінальну справу", - заявив Блажівський в інтерв'ю газеті "Комсомольская правда в Украине".

"Це все одно, що сусід на сусіда заявив, що той йому хабар дав. Розбиратися з цією заявою мали б депутати комісії з депутатської етики і давати оцінку діям своїх колег", - додав він.

Як відомо, 23 грудня 2011 р. Р.Забзалюк вийшов із фракції БЮТ і став членом депутатської групи "Реформи заради майбутнього".

Через півтора місяці Забзалюк заявив, що його вихід із лав бютівців був спецоперацією, щоб отримати підтвердження про перекуповування депутатів від опозиції.

За його словами, І. Рибаков запропонував йому 450 000 доларів.

Роман Забзалюк також оприлюднив на брифінгу аудіозапис розмов лідера депутатської групи "Реформи заради майбутнього" Ігоря Рибакова, в якій той вказує членам групи, як потрібно голосувати, і називає суми, які отримають депутати за те чи інше голосування.

22 лютого в Генпрокуратурі заявили, що не бачать порушення закону в отриманні 450 тисяч доларів народним депутатом Забзалюком від Рибакова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram