ГоловнаЗдоров'я

Чому з віком варто задуматись над персональним спортивним тренером – NYT

З віком силові тренування двічі на тиждень можуть допомогти вам залишатися здоровими. Вони можуть сповільнити вікову втрату сили та м’язової маси, допомогати підтримувати щільність кісток та покращувати координацію.

Чому з віком варто задуматись над персональним спортивним тренером – NYT
Чоловік у спортзалі на біговій доріжці
Фото: Freepik

Оскільки з віком ми збираємо свій перелік нюансів зі здоров’ям, пише NYT, вдалою опцією для побудови програми силових навантажень може стати персональний тренер. 

Дослідження показують, що люди у віці показують кращі результати у ключових навичках балансу, гнучкості та міцності корпусу, коли працюють із тренером, а не самостійно.

Тренер допомагає також з мотивацією, каже професорка з кінезіології з університету McMaster Дженіфер Хайз. Вона каже, що вік може психологічно стримувати частину людей від того, аби робити речі, на які вони здатні, але в це не вірять.

Оскільки з віком росте ризик падіння та травм, роль спорту росте також. Адже одні й найпоширеніших факторів ризику падіння є слабкість у нижній частині тіла та погіршене балансування тіла. Тут можуть допомогти спеціальні вправи.

Можна також спробувати тренування з тренером у малих групах, це буде більш доступним до ціні.

А в пошуку тренера експерти радять шукати того, хто має відповідну освіту і досвід роботи з людьми з різними станами здоров’я. Адже далеко не всі тренери вміють, наприклад, працювати з людьми з хронічними хворобами. 

Генеральним партнером розділу «Здоров'я» є медична мережа «Добробут». Компанія розділяє цінності LB.ua щодо якісної медичної допомоги, та не втручається у редакційну політику LB.ua. Усі матеріали розділу є незалежними та створеними відповідно до професійних стандартів.