ГоловнаЗдоров'я

ДР Конго отримає вакцини від mpox, надані Японією та США

Раніше країна, що стала епіцентром захворювання, не могла отримати засоби профілактики.

ДР Конго отримає вакцини від mpox, надані Японією та США
Епідемія mpox у ДР Конго
Фото: EPA/UPG

Сполучені Штати та Японія зобов'язалися надати Демократичній Республіці Конго вакцини від захворювання mpox, оголошеного Всесвітньою організацією охорони здоров'я міжнародною надзвичайною ситуацією.

Як зазначає Reuters, саме африканська держава потерпає від вірусу, який раніше називали мавпячою віспою, найбільше. Попри це, під час попереднього спалаху хвороби вакцини, які широко використовували у Європі та Північній Америці, для Конго виявилися недоступними.

Завдяки зусиллям глобальної групи за вакцинацію Gavi та фінансуванню на суму 500 мільйонів доларів цього разу африканська країна не залишиться без засобів профілактики. Прибуття вакцин очікують вже на наступному тижні. 

  • Випадки нового, більш небезпечного для життя штаму mpox зафіксовано вже поза Африкою: у Швеції, Пакистані та на Філіппінах. 

 

Генеральним партнером розділу «Здоров'я» є медична мережа «Добробут». Компанія розділяє цінності LB.ua щодо якісної медичної допомоги, та не втручається у редакційну політику LB.ua. Усі матеріали розділу є незалежними та створеними відповідно до професійних стандартів.