ГоловнаЕкономікаДержава

У "Дії" запрацювала програма "еОселя"

На першому етапі послуга доступна для військових, силовиків та їх сімей, а також для вчених і педагогів.

У "Дії" запрацювала програма "еОселя"
Фото: Скріншот з відео

У додатку "Дія" запустили програму "еОселя" для оформлення державної пільгової іпотеки.

Про це повідомив у Телеграм віце-прем'єр Михайло Федоров.

На першому етапі послуга доступна для військових та їх сімей, а також для вчених і педагогів. "еОселя" – це державна пільгова іпотека зі ставкою 3%.

"Нашим завданням було розробити технічну частину послуги, щоб ви не ходили по кілька разів до банку, збирали купу документів і стояли в чергах. Поки ви подаєте заяву, автоматично підтягуються дані з 11 реєстрів. А це - понад 300 полів заяв. Але в "Дії " це все відбувається всього в кілька кліків. До того ж подати заяву можна одночасно в один або п'ять банків, а не ходити до них", - розповів Федоров.

Програма "Доступна іпотека" була запущена з 1 жовтня 2022 року для чотирьох категорій громадян. Отримати пільговий кредит під 3% на 20 років з початковим внеском у розмірі 20% для купівлі житла можуть військовослужбовці, працівники сектору безпеки і оборони, медики, вчителі та педагогічні працівники, науковці.

До участі в програмі можуть приєднатися громадяни України віком від 18 до 70 років, платоспроможні, які не мають житла або володіють нерухомістю менше 52,5 кв.м (додатково 21 кв. м на кожного наступного члена сім'ї) і не перебувають під санкціями.

Алгоритм участі в програмі передбачає подачу заявки через "Дію", отримання відповіді банків в "Дії" і вибір житла, яке планується придбати на умовах пільгової іпотеки. Далі необхідно буде укласти договори з банком і договір купівлі-продажу квартири.

Нагадаємо, що на порталі “Дія” з’явився новий розділ “Дія. Безбар'єрність”. На порталі багато необхідної інформації для внутрішньо переміщених осіб, людей з інвалідністю, батьків, літніх людей та тих, хто шукає роботу. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram