ГоловнаЕкономікаДержава

Київський "Електронмаш" виставили на повторний аукціон

У листопаді завод продали за 970 млн грн, але переможець аукціону відмовився підписувати договір із ФДМУ.

Київський "Електронмаш" виставили на повторний аукціон
"Електронмаш"

Єдиний майновий комплекс державного підприємства "Електронмаш" на Кільцевій дорозі в Києві виставили на повторний аукціон з приватизації.

Про це повідомляє пресслужба Фонду державного майна.

"Київський «Електронмаш» виставлено на повторний аукціон з приватизації. Онлайн-аукціон має відбутися 27 січня, переможець котрого отримає нерухомість Електронмашу, зокрема корпуси заводу, склади, котельні, їдальню, а також базу відпочинку на Чернігівщині. Стартова ціна об'єкту приватизації складає 65,6 млн грн", – йдеться в повідомленні.

У ФДМ нагадали, що свого часу завод був лідером з виробництва електронно-обчислювальних машин, проте сьогодні від промислового гіганта залишилися напівпорожні стіни і занедбана територія на околиці Києва. Єдиний спосіб надати "друге дихання" цьому активу – його приватизація.

Як повідомляли, 12 листопада 2021 року ФДМУ продав завод "Електронмаш" за 970 млн грн. В аукціоні взяли участь 22 учасники. Стартова ціна тоді становила 67 млн грн.

Проте переможець аукціону – маловідома київська компанія "Лортен Груп" відмовилася підписувати договір із Фондом про купівлю заводу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram