ГоловнаЕкономікаФінанси

Голова правління Укрексімбанку склав повноваження на час розслідування конфлікту з журналістами

Мецгер визнав, що був неправий.

Голова правління Укрексімбанку склав повноваження на час розслідування конфлікту з журналістами
Фото: facebook.com/MetzgerEugene

Голова правління Укрексімбанку Євген Мецгер склав повноваження на час розслідування конфлікту з журналістами "Радіо Свобода".

"Моя надмірно емоційна реакція та нестримана поведінка стосовно журналістів не мають виправдання. Повністю усвідомлюю свою відповідальність. Щоб зняти хоча б частину шкоди репутації Банку та відвернути негатив по відношенню до його чудового колективу, невідкладно пишу заяву про складання повноважень голови правління на час проведення необхідних слідчих дій Національною поліцією та внутрішньої перевірки в банку згідно з відповідними процедурами", - йдеться в заяві Мецгера на сайті Укрексімбанка.

Наглядова рада банку одразу задовольнила прохання Мецгера про відсторонення та вибачилась перед журналістами "Радіо Свобода".

Остаточне рішення щодо Мецгера буде ухвалене після внутрішньої перевірки, яку проведе наглядова рада.

До того часу тимчасово виконувати обов'язки голови правління Укрексімбанку буде член правління Сергій Єрмаков.

Нагадаємо, 5 жовтня "Радіо Свобода" заявило, що на знімальну групу програми "Схеми", яка брала інтерв'ю у Мецгера, було скоєно напад. Банкіру нібито не сподобалися питання журналіста Кирила Овсяного і він наказав охороні забрати камери та "дістати із них касети".

Співробітники банку видалили зняте відео, але його вдалося відновити.

Поліція Києва відкрила кримінальну справу за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України – перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

Пресслужба Укрексімбанку спробувала перекласти відповідальність за конфлікт на журналістів "Радіо Свобода", звинувативши їх у спробі заволодіння банківською таємницею.

Євген Мецгер очолив Укрексімбанк у березні 2020 року. Він є уродженцем Кривого Рогу, а його дружина Юлія Мецгер у липні 2019 року увійшла до складу наглядової ради ПриватБанку за квотою президента Володимира Зеленського. Вона подруга Олени Кравець зі студії "95-й квартал".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram