ГоловнаЕкономікаДержава

У Святогірську зводять новий корпус реабілітаційної медицини для військових

Одним із пріоритетних напрямків діяльності стане реабілітація учасників АТО/ООС.

У Святогірську Донецької області наближається до завершення будівництво корпусу відділення фізичної та реабілітаційної медицини на території КНП «Обласний госпіталь для ветеранів війни». Об’єкт зводять у рамках програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво», повідомили у Донецькій ОДА.

У закладі, розрахованому на 180 ліжок, працюватимуть реабілітологи, масажисти та психоаналітики. Одним із пріоритетних напрямків діяльності стане реабілітація учасників АТО/ООС.

Заклад також обладнали сучасною медичною технікою – на це з бюджету виділили понад 34 млн грн, розповів директор департаменту охорони здоров’я Донецької облдержадміністрації Володимир Колесник.

«Це різноманітні тренажери, в тому числі тренажери, які будуть працювати і в басейні, діагностичне обладнання, магнітно-резонансний томограф. Ультразвукова діагностика проводитиметься на найсучаснішому обладнанні, а також рентген-служба, лабораторні дослідження. Зараз ми проводимо підготовку фахівців, які зможуть працювати із цим обладнанням», - пояснив він.

Нагадаємо, заступник голови Офісу Президента, координатор програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко раніше поділився планами щодо будівництва та реконструкції упродовж цього року 177 сучасних приймальних відділень по всій країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram