ГоловнаЕкономікаДержава

ЄС може виділити Україні ще 600 млн євро допомоги у вересні, - Стефанішина

Рішення про виділення траншу ухвалять за умови виконання Україною "домашнього завдання".

ЄС може виділити Україні ще 600 млн євро допомоги у вересні, - Стефанішина
Фото: eurointegration.com.ua

Європейський Союз може ухвалити рішення про виділення Україні другого траншу макрофінансової допомоги в розмірі 600 мільйонів євро у вересні поточного року.

Про це в четвер у Брюсселі заявила віцепрем'єр-міністр України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, повідомляє “Укрінформ”.

Рішення про виділення траншу ухвалять за умови виконання Україною "домашнього завдання".

“Під час зустрічі... ми також проговорювали питання про отримання другого траншу макрофінансової допомоги. Очікується, що таке рішення буде прийнято не пізніше від вересня цього року. І ми зі свого боку також виконуємо свою домашню роботу”, - сказала Стефанішина під час зустрічі з пресою за підсумками триденного робочого візиту в ЄС і в НАТО.

Нагадаємо, 9 грудня 2020 року Україна отримала від Європейської комісії перший транш нової програми кредитної допомоги ЄС у вигляді довгострокової позики під відсоткову ставку 0,125% з терміном погашення у червні 2035 року.

Вказані кошти отримано в рамках реалізації вже п’ятої програми, що реалізується відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння та Кредитної угоди з ЄС, укладених 23 липня 2020 року в Брюсселі. На сьогодні загальна сума пільгової кредитної допомоги ЄС, отриманої Україною протягом п’яти програм, складає 4,41 млрд євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram