ГоловнаЕкономікаДержава

Дії супротивників нового ринку електроенергії завершаться провалом, - Міненерго

"Новий конкурентний ринок електроенергії успішно працює з 1 липня".

Дії супротивників нового ринку електроенергії завершаться провалом, - Міненерго
Фото: EPA/UPG

Противники введення нового ринку електроенергії намагаються зупинити реформу через суди, але вони зазнають поразки.

Про це заявляє Міністерство енергетики та вугільної промисловості.

"На жаль, активізувалися деякі зацікавлені сторони, які намагаються нівелювати зусилля і успіхи держави в напрямку енергетичної інтеграції. Підтвердженням цього є оприлюднена інформація щодо рішення Окружного Адміністративного суду міста Києва про призупинення дії Постанови НКРЕКП від 07.06.2019 № 954 та від 07.06.2019 № 955, якими були встановлені тарифи для НЕК "Укренерго" на передавання електроенергії та послуги диспетчерського управління на друге півріччя. Міністерство висловлює повну підтримку НКРЕКП. Впевнені, що НКРЕКП зможе захистити державні інтереси в апеляційній інстанції", - йдеться в повідомленні міністерства.

Відзначається, що новий конкурентний ринок електроенергії успішно працює з 1 липня.

"Новий ринок успішно працює, сьогодні відбулися вже треті відкриті торги на ринку на добу вперед, пройшли перші конкурентні аукціони. Зі свого боку Міністерство констатує успішний старт реформи", - йдеться в повідомленні Міненерговугілля.

Нагадаємо, 1 липня введено новий ринок електроенергії, згідно з прийнятим у 2017 році Закону "Про ринок електричної енергії". Відповідно до закону, нова модель передбачає введення таких сегментів, як ринок двосторонніх договорів, ринок "на добу вперед", внутрідобовий ринок, балансуючий ринок.

Запуск нового ринку електроенергії - це зобов'язання України в рамках імплементації Третього енергопакету ЄС. А також умова співпраці України з МВФ та отримання макрофінансової допомоги від ЄС у розмірі 500 млн євро в цьому році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram