ГоловнаЕкономікаДержава

Україна може прискорити економічне зростання до 5-6% на рік, - голова МВФ Ліптон

Економічний успіх можливий у разі впровадження нової бізнес-моделі і боротьби з корупцією.

Україна може прискорити економічне зростання до 5-6% на рік, - голова МВФ Ліптон
Дэвид Липтон
Фото: www.snapthepix.com

Реформи дозволять Україні прискорити економічне зростання поза 5-6% на рік. Таку заяву зробив директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Девід Ліптон, пише "Інтерфакс-Україна".

"Якщо ви хочете рости швидше, ніж 5-6%, то Україні потрібна нова бізнес-модель з кращими інституціями, приватний сектор, готовий конкурувати в європейському середовищі й у світі. Якщо є бажання це втілити, у вас, без сумніву, є людські ресурси для цього. Але чого немає - це капіталів і технологій. І останнє - слід узяти на себе чітке зобов'язання здійснити ці зміни", - сказав Ліптон під час конференції в Торонто.

Він підкреслив, що впевнений у можливості України забезпечити за допомогою низки реформ прискорене економічне зростання. Однак якщо залишиться корупція, не відбудеться реформа державного сектору економіки, то і зростання не відбудеться.

"Саме зараз настав момент вибору - з новою Адміністрацією президента, а незабаром і з вашим парламентом. Для України цілком можливо завдяки низці виразних і керованих реформ... прискорити зростання співвідношення з рівнем життя в Західній Європі", - додав він.

Порівнюючи ситуацію в Україні та Польщі зразка 2000-х, перший заступник директора-розпорядника МВФ вказав на те, що тоді в польську економіку теж складно було залучити інвесторів.

"Однак кілька чітких кроків допомогли змінити цю ситуацію, а саме - будівництво інфраструктури: доріг, хайвеїв і портів, установлення правового поля, де "контракт - це контракт", - зазначив він.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський перебуває в Канаді з офіційним триденним візитом.

Директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард подала у відставку, оскільки її кандидатуру висунуто на посаду голови європейського Центробанку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram