ГоловнаЕкономікаДержава

Названо переможців конкурсів з видобутку газу на 9 ділянках

До 12 липня Комісія має визначити переможця конкурсу на розробку найбільшої газоносної ділянки "Дельфін" на Чорноморському шельфі

Названо переможців конкурсів з видобутку газу на 9 ділянках
Фото: burisma.com

Міжвідомча комісія з організації укладення та виконання угод про розподіл продукції на засіданні 1 липня схвалила висновки і пропозиції Кабінету міністрів щодо визначення переможців конкурсів на видобуток газу на дев'яти ділянках. Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Зокрема, комісія запропонує затвердити конкурсну пропозицію державного Укргазвидобування спільно з канадською Vermilion Energy по Балаклійській та Іванівській ділянках.

Пропозиція Укргазвидобування також визнана найкращою по Берестянській і Бузівській ділянках.

Дозвіл на розробку Варвинської ділянки вирішили видати компанії Юкрейн енерджі Л.Л.С., Зіньківської - компаніям Ойл енд Гез оверсиз Тредінг Бі.Ві. і ТОВ Нафтогазексплуатація, Русанівської - Укрнафтобурінню, Софіївської - компаніям Гео Альянс Партнерство та Гео Альянс Партнершип Б.В., Угнівської ділянки - компанії Велл КО.

Представник президента в Кабміні й експерт з питань енергетики Андрій Герус назвав результати конкурсу "чесними й заснованими на об'єктивних оцінках".

"Очікуємо затвердження урядом відповідних переможців", - написав він у Facebook.

Наприкінці минулого року уряд ухвалив постанову про проведення 12 конкурсів з розробки вуглеводневих ділянок на підставі угоди про розподіл продукції (УРП). Термін дії угоди становить 50 років. Частка держави в прибутковій продукції має скласти не менше як 11%, максимальна частка інвестора - 70% загального обсягу виробництва (до повного відшкодування своїх витрат).

Заявки на участь у конкурсі приймалися з 28 лютого по 28 травня.

До 12 липня Комісія має визначити переможця конкурсу на розробку найбільшої газоносної ділянки "Дельфін" на Чорноморському шельфі.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram